sâmbătă, 26 martie 2011

Nationala, ce rusine

Nationala Romaniei. Ce am fost si ce-am ajuns!

Infrangere rusinoasa cu Bosnia, fotbal zero, doua puncte la jumatatea campaniei de calificare...

Ceea ce stiam cu totii, s-a consfintit in aceasta seara. Fotbalul romanesc este departe de ceea ce numim performanta, iar Razvan Lucescu este un antrenor total incompatibil cu pozitia de selectioner al unei echipe de fotbal care sa reprezinte Romania. Sa fim seriosi, Iordanescu si Piturca au fost desfintati pentru mult mai putin in timp ce micul Lucescu a fost tinut pe brate de o federatie oarba si o presa total favorabila, tinand cont de prietenia Ioanitoaia-Lucescu cel Batran.

Nu avem ce sa analizam in urma jocului(?) din aceasta seara, cuvintele sunt putine. Lucescu trebuie sa plece cat mai repede, venirea lui Hagi ar fi o greseala, in timp ce toleranta aratata fata de samsarii fotbalului romanesc, numindu-i aici pe 90% dintre creditorii fotbalului din tara noastra, va reprezenta in continuare o solutie falimentara pentru tot ce inseamna nivelului sportului rege din Romania.

Mereu am acuzat comunismul, ne-am intrecut in a-l ridiculiza, dar in acel mediu s-a format un fotbal competitiv, o campioana a Europei si o Generatie de Aur care a facut cinste tricolorului si Romaniei dupa Revolutia din decembrie 1989. Democratia si capitalismul ne-au adus pe cap oameni mici, maimute, creditori, bisnitari, iar efectele s-au vazut in lipsa performantelor din sportul cu balonul rotund. Este dificil de iesit din aceasta stare, reconstructia presupune multa munca, verticalitate, decenta, patriotism si solidaritate, exact acele caracteristici pe care le regasim astazi extrem de rar in tara noastra.

Bosnia - Romania 2-1
Romania: Pantilimon - Râpă, Tamaş, Goian, Raţ - Torje, Alexa, Florescu, Deac - Mutu, Marica
Bosnia: Hasagic - Mujdza, Mravac, Spahic, Lulic - Rahimic, Medunjanin, Pjanic, Misimovic- Dzeko, Ibisevic

Min 28- Gol Romania (Marica)
Min 62 - Gol Bosnia ( Ibisevic)
Min 83 - Gol Bosnia (Dzeko)

Jucatorul meciului: Dorin Goian