duminică, 18 septembrie 2011

7 Legi ciudate:|

Daca aveai impresia ca politicienii nostri pierd vremea cu legi inutile, ei bine afla ca in alte tari lucrurile stau si mai rau. Iata cateva lucruri interzise de guvernantii din diverse tari ale lumii.

1. In Australia, daca ai sanii mici nu ai voie sa joci in filme pentru adulti. Da, ati auzit bine... Explicatia este si mai halucinanta: daca iti plac femeile mai putin dotate inseamna ca, in secret, ai o predispozitie spre pornografia infantila. Chiar daca nu exista o lege clara in aceasta privinta, toate filmele care au ca protagoniste actrite cu un piept mai mic sunt scoase de pe piata si nu pot fi vandute.

2. In China sunt interzise consolele video. Legea dateaza din anul 2000, cand guvernul a decis ca acest lucru ar putea scadea productivitatea muncii in randul tinerilor. Culmea, jocurile pe calculator sunt legale, asa ca legea de mai sus pare un pic inutila...

3. Tot in China exista o lege care interzice vizionarea filmului Avatar in 2D.

4. Rusia a interzis hainele emo. Oricat de ciudat ar parea, aceasta masura a fost luata pentru reducerea sinuciderilor in randul tinerilor. Si cum autoritatile au decis ca vestimentatia emo este principala cauza pentru acest lucru, a venit si solutia: fara haine emo in public.

5. Iranienii nu au voie sa se tunda ca vesticii. E un lucru stiut ca majoritatea tarilor arabe incearca sa respinga tot ce este occidental, dar chiar sa instituie o lege care sa iti interzica anumite tipuri de tunsori, parca e prea mult.

6. In timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor sa poarte sosete de culoare alba, pe motiv ca astfel barbatii se excita sexual in preajma lor
.
7. In Bangladesh, chiulitul de la scoala este interzis de lege. Orice elev prins in afara orelor de curs, ajunge la inchisoare.