sâmbătă, 2 aprilie 2011

Demonii sexului. Creaturile mistice care au speriat omenirea

demoni
De-a lungul vremii, tot felul de pradatori in cautare de "apropieri" fizice au inflacarat imaginatia oamenilor. Au fost numiti "demonii sexului" si au aparut din nevoia de a da explicatii despre subiecte considerate tabu.
10. Popobawa

In dialectul Swahili, Popobawa inseamna "aripa de liliac", iar creatura se spune ca era una uriasa, care chiar semana cu un liliac, si macelarea femei si barbati din Zanzibar, in Africa, si din insulele din jur. Lua si forma umana, dar era si dotat cu un organ sexual masculin gigant. Se povesteste ca sodomiza si cate o intreaga familie. A aparut in insula Pemba, in 1965 si despre el inca se vorbea si in 2007.
9. Trauco si La Fiura
Chiloe, o insula din sudul Chile, e tinutul lui Trauco, un pitic a carui privire paraliza femeile, de care profita apoi in toate felurile. Trauco era urat, purta costum si se ascundea sub o palarie, iar femeile care ramaneau brusc insarcinate pe insula spuneau imediat ca el este tatal copiilor.
Trauco avea si un corespondent feminin. Despre La Fiura se spune ca era tot o pitica, ce isi trimitea vraja spre oricine ii refuza avansurile sexuale. Numai respiratia ei iti ridica parul, iar barbatii care ii cadeau in mreje innebuneau dupa aceea.
demoni
















.
8. Succubus si Incubus
Probabil cel mai cunoscut demon sexual, Succubus e o creatura feminina, ce ia forme atragatoare ca sa seduca barbatii. Se crede ca legenda ei a aparut ca urmare a preocuparilor medievale spre desfrau.
Varianta masculina e Incubus, care isi vlaguia victimele si le lasa insarcinate. Urmasii lui erau creaturi stranii, ce pareau sa nu aiba puls, dar care totusi traiau. Potrivit legendelor, vrajitorul Merlin ar fi fost unul dintre copiii lui Incubus, iar alte povesti spun chiar ca Fecioara Maria ar fi fost victima unui Incubus.
demoni









7. Encantado
In Brazilia, in padurile tropicale din bazinul Amazonului, un delfin se credea ca se poate transforma intr-un barbat incantator caruia i se spunea Encantado ("Cel vrajit"). El isi ducea victimele pe malul raului, lua din nou forma de delfin si ele ramaneau apoi gravide.
demoni













6. Lilu
Folclorul evreu povesteste despre Lilu, un demon ce viziteaza femeile ce dorm. Are si el un corespondent feminin, pe Lilin. Mamele se speriau si ele de acestia, pentru ca rapeau copii.
demoni














5. Liderc
In regiunea nordica a Ungariei, traia o creatura careia i se spunea Liderc (ludverc, lucfir, ördög). Despre aceasta se credea ca a aparut din primul ou al unei gaini negre si ca se ascundea adesea in buzunarul victimelor. Intra in casa lor pe gaura cheii si lua forma umana, uneori a unei rude decedate. Isi viola victima si ii devasta casa inainte a pleca. Dar, uneori, se atasa prea tare si chiar ramanea alaturi de femeie, asa ca era nevoie de interventia unui exorcist. Si acum in Ungaria un ou de la o gaina neagra lasat pe pragul unei case inseamna blestem.
demoni










4. Orang Minyak
In anii '60, mai multe femei au fost violate in cateva orase din Malaezia. Atacatorul era descris ca un barbat gol, acoperit doar cu ulei. Unii spun ca era invizibil pentru virgine. Ba chiar se spune ca femeile au inceput sa poarte haine barbatesti pentru ca demonul sa creada ca sunt barbati si sa le lase in pace. Altii spun ca 'Uleiosul" a fost doar un criminal in serie. Ultima oara a fost vazut in 2005.
demoni








3. Alp
Vine din folclorul germanic si e un elf care se urca pe trupul victimelor, se transforma in fum sau ceata si le patrundea in corp prin nari, gura si vagin. Inauntru, le controla visele si le dadea cosmaruri.
demoni













2. Ingerii
Potrivit Bibliei evreiesti, Nephilim ("Cei cazuti") erau o rasa de giganti care au aparut ca incrucisare intre ingeri si pamantene. Iar urmasii erau slabi si gata sa cada in pacat si sa faca rau. Dumnezeu l-ar fi trimis pe arhanghelul Gabriel sa inceapa un razboi intre aceste creaturi, care sa duca la extinctia lor.
demoni

















1. Extraterestrii
Sunt nenumarate povestile despre cazuri de rapiri cu conotatii sexuale atribuite extraterestrilor. Fie ca e vorba de raporturi sexuale palpabile, de unele la nivel mental sau sub numeroase alte feluri. Exista femei care se mandresc cu experientele lor. De exemplu, cantareata Pamela Stonebrook, care are 53 de ani, spune ca face sex regulat cu un extraterestru-reptila gigant. Antonio Villas Boas din Brazilia povesteste ca in 1957 a fost luat de extraterestri si obligat sa faca dragoste cu o femeie ce pare sa vina din spatiu si care spune ca are 500 de ani. In anii '70, o americanca pretindea ca a fost silita la raporturi sexuale cu sase creaturi cu piele albastra, dupa ce ii privise aterizand cu nava lor extraterestra. Iar legendele continua.
rapiri extraterestri